KÄYTÄNTÖ

Milloin

12.-14.6.2020

Pelipaikalle voi saapua alkaen kello 16 perjantaina 12.6. Pakolliset työpajat alkavat perjantaina kello 18. Peli alkaa lauantaiaamuna ja loppuu noin kymmeneltä illalla, jonka jälkeen on lyhyt purkutilaisuus ja jälkibileet. Sunnuntaiaamuna propit puretaan ja pelipaikka siivotaan.

Missä

Peli pidetään Outokummun Vanhan Kaivoksen rinnerikastamossa, Tornikatu 1, Outokumpu. Pelin tiloissa on paljon portaita ja paikoin hyvin hämärää.

Hinta

Peliin on kolme eri lipputyyppiä. Jokainen hankittu sponsorilippu mahdollistaa yhden alennuslipun. Mikäli alennuslippuja hakee useampi pelaaja kuin niitä on tarjolla, suoritetaan hakijoiden kesken arvonta. Hintaan kuuluu peli sekä ateriat tapahtuman aikana, mutta ei yöpymistä. Illusia ry:n jäsenet saavat lipuista viiden euron alennuksen.

Sponsorilippu 130 €
Peruslippu 100 €
Alennuslippu 70 €

Yöpyminen

Hinnat ovat arvioita, eivätkä kaikki majoitusvaihtoehdot välttämättä toteudu. Hinta-arviot kattavat kaksi yötä. Majoitusvaraukset tehdään pelaajalistan varmistuttua.

 • Hotellimajoitus – kävelymatka pelipaikalle, 2-3 hengen huoneet, hotelliaamiainen (n. 85-90 euroa)
 • Majatalo – lyhyt kävelymatka pelipaikalle, 2-4 hengen huoneet (n. 60-65 euroa)
 • Leirikeskus – kauempana pelipaikasta, 4-5 hengen mökit, omat vuodevaatteet mukaan, loppusiivous (n. 20-25 euroa)
 • Lattiamajoitus pelipaikalla – oma makuupussi ja makuualusta mukaan, mahdollinen meluhaitta (ei lisämaksua)
 • Voit myös järjestää majoituksesi itse

Ruoka

Pelissä tarjottu ruoka on lähtökohtaisesti laktoositonta lakto-ovo-kasvisruokaa. Pelimaksuun sisältyy iltapala perjantaina, aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala lauantaina sekä aamiainen sunnuntaina. Hotellissa asuvat saavat hotelliaamiaisen peliaamiaisen sijaan.

Saapuminen

Päivitämme tähän tarkemmat saapumisohjeet kevään aikana.

Yhteystiedot

Pelinjohtoon saa yhteyden sähköpostilla flag.suomi(at)gmail.com.

Valmistautuminen

Peliin voi tulla halutessaan melko vähälläkin valmistautumisella. Hahmot peliin luodaan itse pelinjohdon tekemän ryhmäjaon perusteella. Vähimmillään pelaajan tulee:

 • antaa hahmolleen nimi
 • osallistua taisteluryhmän luomiseen
 • vastata mahdollisiin viesteihin nimetyiltä kontakteilta.

Suosittelemme, että pelaaja tämän lisäksi:

 • syventää nimettyjä kontakteja yhdessä kontaktien pelaajien kanssa
 • osallistuu taisteluryhmän sisäisten suhteiden syventämiseen ja yhteisen historian luomiseen
 • kirjoittaa hahmolleen lyhyen (tai halutessaan pidemmänkin) taustatarinan – muutama virke voi hyvin riittää.

Kunkin pelaajan on tuotava peliin:

 • oma muki, mikäli haluaa kahvia tai teetä
 • hahmon asu ja propit
 • tarvitsemansa sotamaalit tai meikit.

Suosittelemme, että pelaaja tuo lisäksi:

 • valonlähteen (pelipaikassa on paikoin pimeää)
 • kellon
 • oman vesipullon.

Kunkin taisteluryhmän on suositeltavaa tuoda peliin:

 • jotain, minkä päällä istua leirissä (huopia, tyynyjä, makuualusta tai vastaavaa)
 • pientä purtavaa taisteluryhmälle ja vieraille
 • taisteluryhmän lippu (tämä voi olla mitä tahansa isosta lipusta kankaanriekaleeseen, jossa on taisteluryhmän merkki).

Aseet

Pelissä ei ole lainkaan aseellista taistelua, ja hahmon omat aseet ovat proppeja, joita ei käytetä pelin aikana. Voit siis tuoda peliin airsoft-aseen (ilman kuulia, poista akku tai älä kiinnitä lipasta), nerf-aseen, vesipyssyn, replikan tai itse askartelemasi propin. Et tarvitse peliin millään tapaa toimivaa asetta, ainoastaan jotakin mikä sopii hahmosi tyyliin. Mitään proppiaseita ei saa pitää esillä ulkotiloissa. Kaikki aseet pitää pelipaikalla hyväksyttää pelinjohdolla.

Kieli

Peli on kaksikielinen: pelikielet ovat suomi ja ruotsi. Pelin voi halutessaan pelata kokonaan suomeksi tai ruotsiksi, eikä jomman kumman kielen puuttuva taito ole este osallistumiselle. Kannustamme kuitenkin käyttämään heikompaakin suomea tai ruotsia. Pelimaailmassa suomen ja ruotsin käyttäminen sekaisin ja “huonon” kielen puhuminen auttavat hämäämään tekoälyyn ja puheentunnistukseen perustuvaa valvontaa. Yrittäminen ja epäonnistuminen ovat sallittuja, eikä kenenkään kielitaitoa arvostella pelissä tai pelin ulkopuolella. 

Sukupuoli

Fight Like a Girl on peli sukupuoleen perustuvasta sorrosta. Pelin hahmoja yhdistää se, että he ovat kokeneet tätä sortoa: pelin yhteiskunta kohtelee tai on kohdellut heitä naisina. Tämän vuoksi pelissä ei ole cis-mieshahmoja. Kukin pelaaja määrittelee hahmonsa sukupuoli-identiteetin itse näissä raameissa, eikä kenenkään sukupuolta kyseenalaisteta pelissä tai pelin ulkopuolella. Pelaajan sukupuolella ei ole merkitystä osallistumiselle.

Turvallisuus

Tässä pelissä ei hyväksytä ahdistelua ja häirintää. Tavoitteena on luoda yhdessä turvallinen peliympäristö jokaiselle peliin osallistujalle. Pelipaikalla on turvasatama, jossa pelaajat voivat levätä offgame pelin aikana. Turvasatamasta löytyy aina myös joku pelaajahuollosta, jolle pelaajat voivat puhua.

Itse peli on päihteetön tapahtuma. Pelin jälkeen aftereilla kohtuullinen alkoholinkäyttö pelipaikalla on sallittua. Aftereille järjestetään myös alkoholiton tila.

Turvallisuusmekaniikat

Pelissä on käytössä kaksi keskeistä turvallisuusmekaniikkaa.

HOLD – Hold-käskyä käytetään tilanteissa, joissa on tarpeen pysäyttää peli hätä- tai vaaratilanteen vuoksi. Jos joku sanoo “hold!”, peli pysähtyy välittömästi ja tilanne selvitetään ennen pelin jatkumista.

Lookdown – Lookdownissa pelaaja voi lähteä kohtauksesta ilman seurauksia. Pelaaja varjostaa silmiään kädellään ja poistuu hiljaa paikalta. Tällä tavoin poistuvaan pelaajaan ei kiinnitetä lainkaan ingame-huomiota, eikä hänelle myöskään huomauteta asiasta myöhemmin. Lookdownia voi käyttää myös siirtyessä paikasta toiseen, jos offgame-syistä ei halua tulla pysäytetyksi.

Pelissä on muitakin pelimekaniikkoja, jotka käydään läpi työpajoissa ennen peliä.