Varjot

Kaupunkien betoni- ja lasilabyrinttien ulkopuolella on karu joutomaa, jossa harvat selviytyvät. Sameiden purojen ja myrkyllisten järvien lomassa asuvat Varjot. Lähes kymmenen vuotta sitten seitsemän naista lähti kaupungista ja valtion valvonnan piiristä, ja pian muut seurasivat. Nykyisin Varjot koostuvat useista pienistä heimoista, joita johtavat faktion perustajat, Seitsemän Vanhinta. Yhteen heimoon kuuluu kourallinen taisteluryhmiä, joista kutakin johtaa Alfaksi kutsuttu veteraani.

Erämaassa naiset voivat olla jokseenkin vapaita virkavallalta, joka näyttäytyy kaupunkien ulkopuolella vain nopeiden ratsioiden aikana. Tämä merkitsee vapautta rakentaa oma mikroyhteisö ilman piileskelyä, mutta selviytyminen on vaikeaa ja nälkä ja taudit ovat yhtä vaarallisia kuin kaupungeissa käytävä sota. On helppo unohtaa taistelu sortoa vastaan kun edessä on jokapäiväinen kamppailu ruuan ja veden löytämiseksi. Tästä muut faktiot kritisoivatkin Varjoja. Varjojen eristäytyneisyys muusta yhteiskunnasta on sekä heidän vahvuutensa että heikkoutensa.

Vastarinta on kuitenkin Varjojen ytimessä ja se on varteenotettava faktio sodassa. Varjojen taktiikoita ovat sabotaasi ja sissisota. Maanalaisten tunnelien, viemärien ja hylättyjen metrotunnelien kautta he pääsevät liikkumaan ympäri kaupunkia ja voivat häiritä viestimiä ja logistiikkaa sekä tuhota tärkeitä sähkö- ja vedenjakelukeskuksia. Heidän iskunsa eivät ole yhtä näyttäviä kuin monien muiden, mutta ne lamauttavat viranomaisia tehokkaasti uhraamatta siviilien henkiä turhaan. Varjot ovat parhaita liikkumaan nopeasti ja huomaamatta, sekä vihollisen lähellä että kaupunkien välillä. He auttavat usein muita faktioita siirtämään tavaraa ja auttamaan virkavallalta pakenevia.

Suhteellisessa eristäytyneisyydessään Varjot ovat kehittäneet oman kulttuurinsa, ja muut faktiot pitävät heitä hieman outoina. Erityisesti Varjojen pannaa implantteja kohtaan pidetään outona ja liioiteltuna. Koko vastarinnassa, kuten muussakin yhteiskunnassa, käydään keskustelua siitä, mitkä implantit ovat turvallisia ja mahdottomia jäljittää, mutta Varjot eivät salli minkäänlaisia implantteja. He pitävät niitä epäluonnollisina ja vaarallisina naisten itsenäisyydelle, mutta myös vaarallisina koko ryhmälle, sillä vihollinen voi hakkeroida implantin.

Varjojen symboli

Tyyli: Kuluneita, riekaleisiakin vaatteita. Harmaan ja ruskean sävyjä, joutomaan värejä.
Meikki: Tummaksi tahritut silmänympärykset, mustat huulet. Osalla Varjoista on pääkallomeikki.